Supereffektiv fälgrengöring utan risker – som ”pratar” med färgindikator

Redline Wheel Cleaner - spraya på och vänta till färgen skiftar till rött.
Redline Wheel Cleaner - spraya på och vänta till färgen skiftar till rött.

Äntligen finns det en riktigt effektiv fälgtvätt som är skonsam, pH-neutral och tar bort all typ av smuts. Spraya på, vänta på att färgen ändras till rött och skölj – så enkelt är det!

 

Effektiva fälgtvättmedel innehåller ofta syra, som kan ge frätskador. Och många av de "snälla" produkterna är inte så bra på att ta bort bromsdamm och smuts. Men det finns ett positivt undantag – Turtle Wax Redline Wheel Cleaner.

Turtle Wax Redline fälgtvättmedel har flera unika egenskaper. För det första är medlet helt ofarligt mot fälgarna och däcken, det kan ligga på i timmar utan att ge några skador eller fläckar. Samtidigt är Turtle Wax Redline supereffektivt mot både bromsdamm, tjära, salt och vanlig vägsmuts. Fälgarna blir verkligen rena.

Den tredje egenskapen hos Turtle Wax Redline är att rengöringsprocessen visas, bokstavligen, med en färgindikator. När smutsen på fälgarna är upplöst skiftar Turtle Wax Redline till en rödaktig nyans. Processen tar från en halv minut till några minuter. Lämpligen kan du därför börja biltvätten med att spraya på Turtle Wax Redline på fälgarna och sedan fylla tvätthinken med varmt vatten och bilschampo.

Den fjärde egenskapen är att Turtle Wax Redline Wheel Cleaner är en tixotrop vätska, den häftar alltså fast på ytan och rinner inte bort som vanliga fälgtvättmedel. Det gör att rengöringen på fälgarna blir väldigt effektiv, samtidigt som Turtle Wax Redline är drygt – det behövs helt enkelt ganska lite medel för att lösa upp smutsen.

Femte och nog så viktiga egenskapen är att Turtle Wax Redline Wheel Cleaner är ett pH-balanserat och miljöskonsamt medel. Det bästa är givetvis alltid att stå på en spolplatta, till exempel i en gör-det-själv-hall, när man tvättar bilen. Men Turtle Wax Redline innehåller inget miljöfarligt och man kan med gott samvete använda produkten för regelbunden tvätt.

Turtle Wax Redline Wheel Cleaner har en unik rengörande förmåga. Produkten lanserades under hösten 2017 som ett komplement till testvinnaren Turtle Wax PreWash-T, ett avfettningsmedel med liknande tixotropa egenskaper.

Mest effektiv rengöring får man när Turtle Wax Redline Wheel Cleaner kombineras med en högtryckstvätt. Då går det som regel att blåsa bort all smuts utan att använda några andra hjälpmedel. När man använder högtryckstvätt gäller det att vara försiktig och inte av misstag skjuta bort klistrade balanseringsvikter på fälgen. Balanseringsvikterna sitter som regel på fälgens insida.

Skulle det sitta fast envis smuts rekommenderas Turtle Wax Fälgborste Mikrofiber, den är mjuk och skadar inte dyrbara fälgar. Även om det finns smuts som biter sig fast i fälgen ska man aldrig gå på med starka rengöringsmedel eller disksvampar från hemmet, de kan skada fälgarna.