Dry & Shine Rinse Wax gör det enkelt att vaxa bilen

Turtle Wax Dry & Shine Rinse Wax gör det enkelt att vaxa bilen
Turtle Wax Dry & Shine Rinse Wax gör det enkelt att vaxa bilen

Dry & Shine Rinse Wax ingår i Turtle Wax nya Hybrid-serie där man kombinerar den senaste kemtekniken med traditionella bilvårdsingredienser. Aldrig har det varit så enkelt och effektivt att snabbt kunna tvätta bilen och ge lacken ett skyddande lager vax.

Det som gör Turtle Wax Dry & Shine Rinse Wax så effektivt och lättjobbat är att man sprayar på medlet direkt på blöt lack, efter tvätt. Dry & Shine Rinse Wax "stöter bort" vattnet och gör det därmed väldigt enkelt att snabbt torka rent bilen med en mikrofiberduk. I samma moment arbetas vaxet in i lacken, vilket ger både bra glans och ett skydd som gör bilen lättare att få ren nästa gång det är dags för tvätt.

Nu kommer vi till det magiska. Spraya på Turtle Wax Dry & Shine Rinse Wax. Medlet är drygt och man behöver inte överdriva mängden. Spraya en karossdel i taget, till exempel motorhuven. Skölj ytan med vatten, en vanlig vattenslang funkar bäst. I det här fallet hade vi bara högtryckstvätten som alternativ och tog ett steg tillbaka. Vattnet "springer bort" över lacken och lämnar en yta nästan helt fri från vatten. Man kan även hälla på en hink med vatten. Nu pärlar sig vattnet  och blir lätt att torka av.

För att få bilen helt torr och undvika torkfläckar är det bra att börja med alla fönsterglas. Då kan man använda Turtle Wax Miracle Water Blade, en skonsam skrapa som snabbt stryker bort överflödigt vatten åt sidorna. Skrapan går att använda på lacken också, lite av en smaksak hur man vill jobba. Eftertorka med en microfiberduk, t ex Wax Professional Microfiber Towel som är en stor och tjock mikrofiberduk på 40 x 40 centimeter som sväljer mycket vatten och är härlig att jobba med. Om den blir smutsig tvättas den i tvättmaskin, 60 grader och utan sköljmedel (som alla mikrofiberdukar).

Samtidigt som man torkar upp de sista vattendropparna jobbas vaxet i Turtle Wax Dry & Shine Rinse Wax in i lacken. Resultatet blir glänsande och billacken får nu ett skydd tills nästa gång det är dags för tvätt. Att tvätta är lika enkelt som förut, men efterarbetet i form av torkning och polering går mycket snabbare med Turtle Wax Dry & Shine Rinse Wax. Har du provat metoden en gång vill du aldrig tvätta bilen på något annat sätt.