Tvätta bilen med unikt bilschampo som ger tre nivåer av tvättstyrka

Tvätta bilen med ett schampo som kan anpassas utifrån hur smutsig bilen är.
Tvätta bilen med ett schampo som kan anpassas utifrån hur smutsig bilen är.

Vanlig biltvätt eller en hårt smutsad lack? Här förklarar vi hemligheten bakom det unika bilschampot, som går att dosera rätt för all smuts.

 

Bilschampo

Normalt brukar man säga att bilschampo aldrig ska överdoseras, biltvätten blir inte bättre för att du slösar med rengöringsmedlet. Men nya Turtle Wax MAX-Power bilschampo ändrar på denna gamla regel och ger en unik möjlighet att variera rengöringsförmågan efter behov. 

Turtle Wax MAX-Power kan doseras i tre olika nivåer, vilket ändrar pH-värdet och därmed rengöringskraften. Tar du en deciliter schampo till fyra liter vatten får du en effektiv rengöring för normalsmutsade bilar. Dubbel dosering med två deciliter till fyra liter vatten gör Turtle Wax MAX-Power effektivt mot envis smuts som fågelspillning och vägsalt. Med tre deciliter till fyra liter vatten får du den starkaste rengöringen för extrem smuts. Lämpligt för träddropp, kåda, döda insekter, bromsdamm, med mera.

Unik bilvårdsprodukt

Turtle Wax MAX-Power bilschampo är superskummande och har en trevlig doft. Produkten kan användas på alla ytor på en bil, förutom lacken även glas, gummi, fälgar, krom, med mera. Eftersom Turtle Wax MAX-Power har en unik förmåga att variera sin rengöringsförmåga lämpar sig schampot till mer än bilar. Motorcyklar, cyklar, motorgräsklippare, trädgårdsredskap och utomhusmöbler är andra områden där Turtle Wax MAX-Power rengör effektivt.

Som alltid vid tvätt av kraftigt smutsade ytor gäller det att först spola noggrant. Små smutskorn och eventuellt grus måste sköljas bort så att de inte fastnar mellan tvättsvamp/tvätthandske och lacken, vilket kan ge tvättrepor. Du ska heller inte doppa svampen/tvätthandsken hela vägen ner i botten på tvätthinken, för det är där smutskornen ligger. Bäst är att ha ett galler i botten på tvätthinken, eller använda två hinkar där du sköljer svampen/tvätthandsken i den ena och tar nytt tvättvatten i den andra.

Finns det möjlighet att använda högtryckstvätt är det givetvis en effektiv rengöringsmetod. Turtle Wax MAX-Power kan även appliceras som tvättskum över bilen (det krävs dock en speciell skumspruta till det), sedan låter du medlet verka några minuter och sköljer sedan av bilen. Då löses merparten av smutsen upp och efterföljande tvätt med svampen/tvätthandsken går snabbt, du minskar då också risken för repor.

Tvätta inte bilen med såpa

Vid all biltvätt gäller regeln att aldrig någonsin använda produkter som är gjorda för hemmet. Ett vanligt misstag är till exempel att använda tvättsåpa istället för bilschampo. Såpa har ett mycket högt pH-värde som gör medlet svårt – i det närmaste omöjligt – att dosera rätt. Rengöringsmedel med högt pH-värde riskerar att ge fläckar på lacken och plastytor. I värsta fall skadas färgpigmenten i lacken och då går fläckarna inte att polera bort. Turtle Wax MAX-Power har en exakt avvägning av sitt pH-värde för att aldrig riskera lackskador i de tre doseringsnivåer som rekommenderas.

Efter tvätt bör du vaxa bilen för att smutsen inte ska fastna så lätt. Använder du till exempel Turtle Wax's Wax & Dry spraywax, ett snabbvax som sprutas direkt på den våta lacken, är det en mycket snabb process. Lacken torkas torr med ett syntetiskt sämskskinn eller vår nya Super Dry torkduk  och sen har du glänsande bil tills nästa gång det är dags att tvätta. Vill du ha ett mera långlivat vaxskydd finns det flera andra produkter att välja hos Turtle Wax.